Kookworkshops ‘Gezond (op het) bord’

Volgende kookworkshop:

15/3/18 van 9.30u tot 12.30u, den ast Oudenaarde

Inschrijven via http://www.de-ast.be/aanbod/2/618

Maaltijden hebben nog altijd als doel om ons te voeden. Voeding ondersteunt en herstelt ons lichaam. Voeding verschaft ons energie om onze dagelijkse activiteiten te kunnen uitvoeren. Hoe zuiverder en voedzamer onze voeding is, hoe optimaler we functioneren op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Niet alleen het gebruik van voedzame en volwaardige ingrediƫnten is belangrijk om een gezonde maaltijd klaar te maken. De verschillende gerechten moeten samen een geheel vormen om tot een gezonde en gebalanceerde maaltijd te komen.

In de kooklessen leggen we de focus op het geheel en houden we rekening met klimaat, seizoen, smaken, kleuren, texturen en kookstijlen om een energetisch evenwichtige maaltijd klaar te maken die onze gezondheid ten goede komen.

Zowel in praktijk als theorie krijgen jullie een kader aangereikt waarin je op een flexibele manier je eigen maaltijd opbouwt. Je leert een aantal principes kennen die je mee helpen een voedzame keuze te maken.

Tijdens iedere kookworkshop zullen vele ingrediƫnten op verschillende manieren bereid worden. Je leert diverse gerechten maken en combineren zodat je thuis zelf aan de slag kunt.

Ik hoop jullie te kunnen verwelkomen en samen met jullie te proeven van de heerlijke gerechten.